Pravljična Istra - mesta ob dolini reke Mirne - Enodnevni izleti

Pravljična Istra – mesta ob dolini reke Mirne

Zapeljite se z nami do mest, ki naj bi jih po legendi gradili velikani, spoznajte skrivnosti staroslovanske pisave ter uživajte ob istrski kulinariki...

Cena Izleta:

od 25,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

očarljivi ROČ > slikoviti HUM in pokušina HUMSKE BISKE > istrsko kosilo > MOTOVUN z degustacijo tartufov > pravljični GROŽNJAN


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Tekom našega izleta bomo obiskali prastara istrska mesteca, kjer so še danes lepo ohranjena srednjeveška obzidja, kamnite cerkvice s skrivnostnimi freskami, ozke tlakovane uličice, zanimive palače… To so kraji, kjer dobimo občutek, da čas teče počasneje. Vstopili bomo v pravljični svet kamnitih hiš in čudovitih razgledov ter se poglobili v legende o velikanih, ki naj bi ta mesteca zgradili. Med istrskimi velikani je najbolj poznan Veli Joža iz Motovuna, ki ga je v romanu upodobil istrski pisatelj Vladimir Nazor. Med izletom ne bomo zamudili niti postanka v tipični istrski konobi s pristno domačo kulinariko ter degustacije izdelkov iz tartufov!

Kaj izlet vključuje:


  • kosilo v istrski konobi
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Včeraj smo se vrnili še iz enega čudovitega izleta. Kljub napovedi slabega vremena, nam je to služilo skoraj do konca. Vsekakor pa gre velika pohvala vseh udeležencev vašemu lokalnemu vodniku. Pripravil nam je odlične trenutke zgodovine z istrskim dialektom in njegovimi dogodivščinami v mladosti pa tudi prisrčnostjo.

ga. Jadranka Lužnik, Društvo upokojencev Soških elektrarn Nova Gorica

Zahvaljujem se vam za organizacijo izleta. Vse je bilo v redu in vsi so bili zelo zadovoljni. Vodička je bila super in se tudi njej zahvaljujemo.

ga. Vesna Pavlovčič (obletnica mature)

© Vse pravice pridržane 2018 Autentica