Na izlet k tržaškim Slovencem - Enodnevni izleti

Na izlet k tržaškim Slovencem

Obiščite slovenske vasi v zaledju Trsta in spoznajte naše rojake, čuvaje slovenske besede!

Cena Izleta:

od 31,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

REPEN > KRIŽ > OBISK PRI SLOVENSKIH RIBIČIH > domače kosilo na tržaškem > (opcija: vožnja z OPENSKIM TRAMVAJEM) > TRST > MUZEJ S SLOVENSKIM LJUDSKIM IZROČILOM > BAZOVICA


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Tržaški Slovenci v slovenskih vaseh v zaledju Trsta veljajo za ponosne in zavedne čuvaje slovenske besede. Prepustite se zanimivim zgodbam o škedenjskih krušaricah, kruh katerih je jedla vsa gospoda v Trstu. Pa slavnih slovenskih tunolovcih, ki so bili eni najboljših ribičev na tune na svetu. Bodite očarani and pogumom Tigrovcev, ki so pod fašizmom predstavljali branik Slovenstvu v tukajšnjih krajih. Naši ljudje v teh krajih s ponosom ohranjajo svoje stare običaje. Tudi vožnja z openskim tramvajem v Trst, s katerim se bomo lahko vrnili v čas kraljevanja slavne cesarice Sisi, bo zgodba, ki nam bo pustila mnogo lepih vtisov. Ogledali in spoznali bomo Trst, ki je povezan s Slovenci in našo zgodovino, vstopili v tipično kraško hišo ter spoznali zibelko slovenskega ribištva – vasico Križ! Gotovo je to izlet, ki nam bo zaradi zanimivih zgodb naših rojakov ter lepot Trsta, še dolgo ostal v spominu!

Kaj izlet vključuje:


  • domače kosilo na tržaški domačiji
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Zahvala vodniku za simpatično vodenje, pripadnost, ki jo je bilo moč čutiti, potrpežljivost in odličen prikaz življenja in kulture v teh krajih. Upam, da bom še kdaj imela možnost potovati z vami.

ga. Milica iz Ljubljane

© Vse pravice pridržane 2018 Autentica