Vipavska pravljica - Enodnevni izleti

Vipavska pravljica

Doživite domačnost čudovite Vipavske doline, začutite žlahtnost tukajšnje kapljice ter se razvajajte ob dobrotah, ki vam jih bodo pripravili domačini.

Cena izleta:

od 32,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

SPROŠČUJOČ SPREHOD OB REKI HUBELJ DO IZVIRA > očarljiva VIPAVA > vipavska marenda > OGLED DRUŽINSKE PROIZVODNJE VIPAVSKIH SOKOV > edinstvene GOČE > VINSKA ZGODBA v 700 let stari obokani kleti


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Idilična Vipavska dolina je dežela vrhunske žlahtne kapljice, sočnega sadja ter odlične kulinarike. Vabimo vas, da se z nami za jutranjo rekreacijo najprej sprehodite do kristalno čistega izvira reke Hubelj in uživate v neokrnjeni pokrajini daleč stran od turističnega vrveža. Razveselili vas bomo s sprehodom in kavico v čudovitem starem jedru “slovenskih Benetk” – Vipavi. Prijazni domačini nas bodo sredi dneva pogostili s pristno vipavsko kulinariko. Nato bomo obiskali družinsko vodeno podjetje s proizvodnjo sokov iz sočnih vipavskih sadežev. Družinska zgodba o požrtvovalnosti, inovativnosti in uspehu vas bo navdušila! Nadvse zanimiv bo sprehod v družbi domačina po idilični vasici Goče. Vrhunec kulinaričnega doživetja pa bomo dosegli na pristni vipavski domačiji, ko nam bo “pojoči vinar” zaigral na kitaro in nas povabil v staro obokano vinsko klet na okušanje odličnega vina, domačega konjaka in likerjev. Vse skupaj bodo pospremile domače mesnine in sir. Zares prava vinska zgodba za popolnost kulinaričnega potepanja!

Kaj izlet vključuje:


  • vipavsko toplo malico
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Izlet nam je bil vsem všeč, sploh glede na to, da smo bili skoraj vsi prvič v teh krajih. Mimo smo se že vozili, to pa je bilo tudi vse. Pohod kar paše po nekoliko bolj dolgi vožnji. Vodič je bil super, strokoven in zanimiv, prav tako ostala dva lokalna vodiča. Vreme sicer ni bilo najlepše, a na to ni mogoče vplivati. Vipavski križ je prekrasen, prav tako pa Goče s svojimi ozkimi ulicami. Hrana je bila v redu, zaključek na vinarski domačiji pa tudi nekaj posebnega. Spet smo spoznali en košček naše lepe domovine.

ga. Marija Dretnik, Upravna enota Ravne

© Vse pravice pridržane 2018 Autentica