Čudovita Istra - izlet med Bujami in Novigradom

Čudovita Istra – izlet med Bujami in Novigradom

Odkrivajte skrite kotičke in skrivnostne vasice čisto blizu slovenske meje. Dotaknite se očarljive Istre skozi njene omamne okuse z vonjem po morju!

Cena izleta:

od 35,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

čudovite BUJE in pokušina TARTUFOV> zanimiv MUZEJ ISTRSKIH OBRTI > OGLED STARINSKE OLJARNE > DEGUSTACIJA OLJČNEGA OLJA > skrivnostno ZAVRŠJE > domače kosilo na istrski kmetiji > obmorski NOVIGRAD


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Buje so bile dolgo časa središče Istre. Odkar skozi njih ne pelje več glavna cestna povezava za poletne turiste, so Buje postale obvezna točka postanka za vse ljubitelje istrske arhitekture in tradicije. Najprej si bomo po želji vzeli čas za jutranjo kavico, nato pa se bomo sprehodili po starem mestnem jedru Buj. Na zanimivih postankih bomo okušali izdelke iz tartufov, oljčno olje in si ogledali staro torklo, kovačijo, tradicionalno istrsko hišo in ostale zanimivosti. Nekaj deset minut vožnje na območje, ki bi mu lahko rekli “konec sveta in še malo naprej” bomo uzrli mistično in zapuščeno Završje. Kraj navdušuje z ohranjeno arhitekturo in obzidjem ter viharno zgodovino. Marsikomu bodo šle dlake pokonci ob sprehodu po zapuščenem mestecu nad dolino reke Mirne. Sredi dneva bo čas za domače kosilo na istrski kmetiji, kjer vam bodo poleg avtentične kulinarike po želji postregli tudi z istrskim vinom iz svoje kleti. Na koncu bomo naredili še skok k morju, ki nas bo pozdravilo v čudovitem Novigradu.

Kaj izlet vključuje:


  • domače istrsko kosilo
  • pokušina oljčnega olja v stari torkli
  • pokušina izdelkov iz tartufov
  • srečanja z domačini
  • ostale oglede in obiske po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Istra je že tako prelepa in v enem dnevu je težko pregledati vse kotičke. Kar pa smo si ogledali nas je navdušilo. Vse je vse potekalo okvirno po planu. Zelo bi pohvalil delo vodiča, saj nam je Istro predstavil iz srca in njegovimi spomini iz otroštva.

g. Matevž Perhavec, Športno društvo Brinj Povir

Izlet v Isto je več kot uspel. Vsi udeleženci so bili zadovoljni. Hvala, da ste ponovno pripravili nepozaben dan.

ga. Iris Kaukler, kolektiv OŠ Malečnik

© Vse pravice pridržane 2022 Autentica