Kulinarični zakladi Slovenske Istre - izlet v deželo tartufov - Enodnevni izleti

Kulinarični zakladi Slovenske Istre – izlet v deželo tartufov

Odpravite se na kulinarični izlet daleč stran od turističnega vrveža. Doživite Istro kot je bila nekoč in odkrijte kaj vam lahko ponudi dežela tartufov!

Cena izleta:

od 41,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

GRAČIŠČE (dom Šavrinke Marije) > očarljiva SMOKVICA (opcija Movraž) > istrsko kosilo > mistični HRVOJI > avtentični ABITANTI > srečanje s TARTUFARJEM V VINSKI KLETI ob degustaciji vin


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Zapeljite se z nami v enega izmed najbolj odmaknjenih delov naše domovine med vasice na levem bregu doline Dragonje – to je dežela tartufov! Zaradi te odmaknjenosti so kraji skoraj v celoti ohranili kulturno dediščino. V zadnjih letih tu domačini ponovno obujajo tradicionalno kmetijstvo in vinogradništvo. Presenečeni boste nad tem koščkom Slovenije, nad čudovito naravo, vasicami obdanimi v kamen, prijaznimi in simpatičnimi domačini ter spokojnostjo, ki tu vlada. V vsaki izmed vasic se bomo srečali z domačini, ki nam bodo pripravili različne degustacije svojih domačih dobrot in nam na zanimiv način predstavili svojo zgodbo svoje vasi. Okušali bomo figovo marmelado, istrske aperitive, vina in izdelke iz božanskih tartufov. Nekatere anekdote domačinov nas bodo pošteno nasmejale. Vse skupaj bomo zaokrožili s pristno istrsko kulinariko v eni izmed prijetnih domačih gostiln. Dežela tartufov vas ne bo razočarala!

Kaj izlet vključuje:


  • istrsko kosilo
  • degustacije domačih izdelkov pri domačinih (vino, tartufi in druge dobrote)
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

Avgusta meseca smo se s sodelavci udeležili ekskurzije "Izlet v deželo tartufov in vina". Udeleženci smo neizmerno uživali v odkrivanju lepot, zgodb, zgodovine in lokalnih dobrot nam nepoznane, skrite in, upam, ne več pozabljene Istre. Izkušnja je bila nepozabno doživetje. Zato bi se vam radi zahvalili za profesionalno, strokovno in brezhibno izvedeno ekskurzijo. Zdaj bo naš začetek v novem šolskem letu lažji.

ga. Damijana Papež, SZKŠ ŠC Novo mesto

Vsem je bila ekskurzija zelo všeč, doživeli smo res avtentično Istro. Velika večina lektorjev nobene od teh vasic še ni videla. Ker so slovenisti, jim je bilo dragocene slišati narečje, zgodbe, ki jih je prebrala vaša vodnica, katere vodenje je bilo odlično. Ker tudi sami delamo na področju promocije slovenskega jezika, literature in kulture po svetu, smo toliko bolj veseli podobnih pristopov in kakovostnih izvedb, kot je vaša.

ga. Mojca Nidorfer Šiškovič, Filozofska fakulteta Ljubljana

Naj se najprej zahvalim vsem vpletenim, ki ste nam omogočili ta čudovit izlet. Imeli smo se zares lepo. Vse pohvale vodiču, ki nas je animiral in skrbel za naše dobro počutje od zacetka do konca izleta. Vsekakor, se bomo še obrnili na vašo agencijo.

ga. Matej Pegan, Čebelarsko društvo Cerkno

V soboto ste nam pripravili čudovit dan in praznovanje rojstnega dne, ki bo ostal v res lepem spominu. Super je bilo odkrivati lepe, a malo skrite istrske vasi, tradicijo in kulinariko. Res pohvalno, kako se vsi trudite z ohranjanjem tradicije. Hvala še enkrat vsem! Se mogoče vidimo ob kakšni drugi priložnosti.

ga. Neli (praznovanje rojstnega dne)

© Vse pravice pridržane 2022 Autentica