Kulinarični zakladi Slovenske Istre - dežele tartufov - Enodnevni izleti

Kulinarični zakladi Slovenske Istre – dežele tartufov

Odpravite se na kulinarični izlet daleč stran od turističnega vrveža. Doživite Istro kot je bila nekoč in odkrijte skrivnosti dežele tartufov!

Cena izleta:

od 34,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

GRAČIŠČE (dom Šavrinke Marije) > očarljiva SMOKVICA (opcija Movraž) > istrsko kosilo > mistični HRVOJI > avtentični ABITANTI > srečanje s TARTUFARJEM V VINSKI KLETI ob degustaciji vin


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Zapeljite se z nami v enega izmed najbolj odmaknjenih delov naše domovine med vasice na levem bregu doline Dragonje. Zaradi te odmaknjenosti so kraji skoraj v celoti ohranili kulturno dediščino. V zadnjih letih tu domačini ponovno obujajo tradicionalno kmetijstvo in vinogradništvo. Presenečeni boste nad tem koščkom Slovenije, nad čudovito naravo, vasicami obdanimi v kamen, prijaznimi in simpatičnimi domačini ter spokojnostjo, ki tu vlada. V vsaki izmed vasic se bomo srečali z domačini, ki nam bodo pripravili različne degustacije svojih domačih dobrot in nam na zanimiv način predstavili svojo zgodbo svoje vasi. Okušali bomo figovo marmelado, istrske aperitive, vina in izdelke iz božanskih tartufov. Nekatere anekdote domačinov nas bodo pošteno nasmejale. Vse skupaj bomo zaokrožili s pristno istrsko kulinariko v eni izmed prijetnih domačih gostiln.

Kaj izlet vključuje:


  • istrsko kosilo
  • degustacije domačih izdelkov pri domačinih (vino, tartufi in druge dobrote)
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Avgusta meseca smo se s sodelavci udeležili ekskurzije "Izlet v deželo tartufov in vina". Udeleženci smo neizmerno uživali v odkrivanju lepot, zgodb, zgodovine in lokalnih dobrot nam nepoznane, skrite in, upam, ne več pozabljene Istre. Izkušnja je bila nepozabno doživetje. Zato bi se vam radi zahvalili za profesionalno, strokovno in brezhibno izvedeno ekskurzijo. Zdaj bo naš začetek v novem šolskem letu lažji.

ga. Damijana Papež, SZKŠ ŠC Novo mesto

V soboto ste nam pripravili čudovit dan in praznovanje rojstnega dne, ki bo ostal v res lepem spominu. Super je bilo odkrivati lepe, a malo skrite istrske vasi, tradicijo in kulinariko. Res pohvalno, kako se vsi trudite z ohranjanjem tradicije. Hvala še enkrat vsem! Se mogoče vidimo ob kakšni drugi priložnosti.

ga. Neli (praznovanje rojstnega dne)

Za vodenje, organizacijo... za vse kar smo v soboto doživeli se vam vsi skupaj zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.Vsi smo se sprostili, veliko nasmejali in se za delovne dni vsi prečistili (s šparglji)... :)

ga. Mira

© Vse pravice pridržane 2019 Autentica