Jesenska Vipavska pravljica - Enodnevni izleti

Jesenska Vipavska pravljica

Doživite domačnost čudovite Vipavske doline, začutite žlahtnost tukajšnje kapljice ter se razvajajte ob dobrotah, ki vam jih bodo pripravili domačini.

Cena izleta:

od 43,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

SPROŠČUJOČ SPREHOD OB REKI HUBELJ DO IZVIRA > vipavska marenda > očarljiva VIPAVA > BUTIČNA DRUŽINSKA SADJARSKA KMETIJA > edinstvene GOČE > VINSKA ZGODBA v 700 let stari obokani kleti


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Idilična Vipavska dolina je dežela vrhunske žlahtne kapljice, sočnega sadja ter odlične kulinarike. Vabimo vas, da se z nami za jutranjo rekreacijo najprej sprehodite do kristalno čistega izvira reke Hubelj in uživate v neokrnjeni pokrajini daleč stran od turističnega vrveža. Prijazni domačini nas bodo sredi dneva pogostili s pristno vipavsko kulinariko. Po vipavski malici bo prijal sprehod po čudovitem starem jedru “slovenskih Benetk” – Vipavi. Popoldne bomo spoznali še butično kmetijo kjer mlada družinica iz domačega sadja, zelenjave, gozdnih zakladov in zelišč ustvarja zares posebne izdelke. Nadvse zanimiv bo sprehod v družbi domačina po idilični vasici Goče. Vrhunec kulinaričnega doživetja pa bomo dosegli na pristni vipavski domačiji, ko nam bo “pojoči vinar” zaigral na kitaro in nas povabil v staro obokano vinsko klet na okušanje odličnega vina, domačega konjaka in likerjev. Vse skupaj bodo pospremile domače mesnine in sir. Zares prava vinska zgodba za popolnost kulinaričnega potepanja!

Kaj izlet vključuje:


  • vipavsko toplo malico
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Izlet nam je bil vsem všeč, sploh glede na to, da smo bili skoraj vsi prvič v teh krajih. Mimo smo se že vozili, to pa je bilo tudi vse. Pohod kar paše po nekoliko bolj dolgi vožnji. Vodič je bil super, strokoven in zanimiv, prav tako ostala dva lokalna vodiča. Vreme sicer ni bilo najlepše, a na to ni mogoče vplivati. Vipavski križ je prekrasen, prav tako pa Goče s svojimi ozkimi ulicami. Hrana je bila v redu, zaključek na vinarski domačiji pa tudi nekaj posebnega. Spet smo spoznali en košček naše lepe domovine.

ga. Marija Dretnik, Upravna enota Ravne

Izlet, ki ste nam ga predlagali, je presegel vsa naša pričakovanja. Bili smo zelo, zelo navdušeni, saj smo spoznali Vipavsko dolino v vsej svoji veličini. Naš vodič se nam je popolnoma predal in nam podal veliko zanimivih zgodovinskih dejstev, kakor tudi prikaz življenja nekočv in danes. Lepo je poslušati nekoga, ki s takšnim žarom, ponosom in znanjem podaja vsebino nam radovednežem.Znal nas je pritegnit z zgodovino, kulturo, ponosom Slovencev, kot tudi s kulinariko, vinarstvom, ter nasmejati z srčnostjo in odkritostjo. Čeprav je bil za nas to prvi samostojni izlet z vašo agencijo, vem, da ni bil zadnji. Hvala vam za ves vaš trud.

ga. Barbara Verdnik, Remont Celje

Naš izlet v Vipavsko dolino je bil po vaši zaslugi odličen. Vsi smo bili zelo zadovoljni in vaš vodnik je odličen! Včeraj smo ugotovili, da smo se srečali že drugič. Program pričara Vipavsko dolino v čarobni luči in kljub vročini smo zelo uživali. Želim vam uspešno delo še naprej in se zagotovo spet srečamo.

ga. Ema Kozar, Ekonomska šola Ljubljana

© Vse pravice pridržane 2023 Autentica