Izlet v Rezijo - avtentično doživetje pravljične doline - Enodnevni izleti

Izlet v Rezijo – avtentično doživetje pravljične doline

Naj vas pravljična Rezija očara s svojo naravo, zgodovino in posebno govorico Rezijanov!

Cena izleta:

od 48,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

PUŠJA VAS > RAVANCA > SREČANJE Z REZIJANI > REZIJANSKO KOSILO V SREDIŠČU REZIJE > SOLBICA > OBISK MUZEJA REZIJANSKIH POKLICEV


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Rezija, očarljiva dolina ledeniškega izvora, leži pod Kaninom na severovzhodnem delu Furlanije Julijske Krajine. Posebna govorica Rezijanov je le eden izmed zaščitnih znakov prelepih rezijanskih vasi. V dolini Rezije živi nekaj več kot 1300 prebivalcev, porazdeljenih v pet glavnih naselij: Bila, Ravanca, Njiva, Osojane in Solbica. Večino teh krajev bomo obiskali in se srečali z domačini – Rezijani.

Kaj izlet vključuje:


  • kosilo
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Sporočamo, da smo bili z vašim vodnikom zelo zadovoljni. Njegovo pripovedovanje je bilo nadvse zanimivo in ravno prav obsežno. Veliko smo izvedeli o zgodovini krajev, mimo katerih smo se vozili, ter tudi o sami Reziji. Vašega vodnika odlikuje izjemna prijaznost in zelo smo mu hvaležni za njegovo potrpežljivost. Zahvaljujemo se Vam za dobro pripravljen program izleta in vašo koordinacijo z nami.

Tatjana Stritar, Biotehniška fakulteta Ljubljana

Enkratno vodenje izleta, kot tudi program. Z veseljem bi ponovili druženje oz. odkrivanje novih destinacij z vašim vodnikom - to ni le moje mnenje temveč mnenje udeležencev. Na izletu ste imeli zahtevno publiko – raziskovalci, akademiki ... in povem vam da jim ni enostavno »potešiti« željo po vedenju. No vodiču je to uspelo. Hvala in pozdrav!

Robert Kranjc, Gozdarski inštitut Slovenije

V imenu društva in v svojem imenu vam sporočamo, da smo bili z izletom v Rezijo zelo zadovoljni. Navdušil nas je tako program izleta , kot ljudje, ki so predstavljali svoje kraje, običaje , preteklost in prihodnost. Največja pohvala pa velja vodiču g. Andreju, ki je vse opravil več kot z odliko. Načrtujemo še kakšen izlet v Istro ali okoliške kraje, takrat pa se spet oglasimo.

Meta Klančar, Društvo za ohranjanje dediščine Gradež pri Turjaku

© Vse pravice pridržane 2023 Autentica