Kulinarična pravljica v Brkinih - Enodnevni izleti - Autentica.si

Kulinarična pravljica v Brkinih

Razvajajte svoje čute s kulinaričnim izletom po neokrnjenih Brkinih, kjer boste spoznavali tradicionalne brkinske okuse in prijazne domačine!

Cena izleta:

od 31,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

"BABIČINA" DOMAČIJA z degustacijo in etnološko zbirko > BRKINSKA SADJARSKA KMETIJA > ARTVIŽE > EKOLOŠKA KMETIJA S PREDELAVO SUHIH MESNIN > EKOLOŠKA SIRARSKA KMETIJA > vas PREM > BRKINSKA VEČERJA


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Odpravite se nepozaben kulinarično obarvan izlet v Brkine in skupaj z nami odkrivajte čudovito deželo daleč stran od turističnega vrveža. Kulinarična pravljica v Brkinih je edinstveno kulinarično doživetje, kjer se med potepanjem po neokrnjeni pokrajini ustavljamo na kmetijah in okušamo pristne domače brkinske okuse, ki nam jih pripravijo gostoljubni in prijazni domačini. Brkini dajejo odlične pogoje za ekološko živinorejo s predelavo suhih mesnin, tradicionalno sirarstvo, sadjarstvo in žganjekuha. Presenečeni boste nad dobrotami in odlično ponudbo kmetij ter simpatičnimi domačini!

Gotovo bo nekaj posebnega obisk domačije, kjer ob odprtem ognjišču in prsketanju ognja skupaj z domačinko spoznavate skrivnosti peke kruha po starem. Na koncu dneva pa si za “piko na i” privoščite še čisto pravo brkinsko večerjo.

Izlet dodatno začinijo čudoviti razgledi in zanimiva vas Prem s srednjeveškim gradom. Toplina domačinov pa je tista, ki v tej  turistično manj poznani regiji očara vsakega obiskovalca. Brkini se namreč šele v zadnjih letih turistično prebujajo in so zaradi tega ena najbolj neokrnjenih, pristnih regij v Sloveniji. Prepričani smo, da bodo čudovita narava, toplina domačinov in odlična domača kulinarika očarala tudi vas!

Kaj izlet vključuje:


  • domačo večerjo na pristni domačiji
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Vsi udeleženci izleta z naše šole so bili navdušeni. Predvsem nas je navdušila pristnost in prijaznost domačinov, ki so na zanimiv način predstavili stvari, ki jih počnejo. Da ne govorim o vseh dobrotah, mi smo jih pojedli in popili...skratka izlet bo vsem ostal v lepem spominu.
Hvala za organizacijo in izvedbo.

ga. Urška Colnar, kolektiv OŠ Vrhovci

Zahvaljujem se vam za izredno lep izlet , lepo voden vsa pohvala vodički in vsem lokalnim kmetijam, ki smo jih obiskali za lep sprejem in pogostitev, pohvale za zaključek kmetiji kjer so nas postregli z odlično večerjo, tako da smo bili vsi zelo zadovoljni. Za take kulinarične programe izletov se priporočamo tudi za naslednje izlete.

g. Bojan Pelko, ŠTPGD Medved

Sobotni izlet je bil zelo v redu, mislim da se bomo naslednje leto zopet odločili za vašo agencijo. Vsi smo uživali in spoznavali kraje vsem neznane ter življenje prebivalcev na sploh, seveda je pa tudi bilo poskrbljeno da nismo bili ne lačni ne žejni. Vodniku pa smo že v soboto povedali, da smo bili z njim zelo zadovoljni tako da same pohvale za vse. Hvala.

ga. Nuša Bašelj Jagodic, Območni odbor SDS Šenčur

© Vse pravice pridržane 2019 Autentica