Kulinarično doživetje Koroške - odkrivanje prvinskih okusov pod Peco

Kulinarično doživetje Koroške

Odkrijte pristne okuse dežele, ki je ohranila avtentično kulinariko in kjer znajo s starimi recepti pričarati toplino iz časov naših dedkov in babic...

Cena izleta:

od 55,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

SLOVENJ GRADEC > KRALJESTVO DIVJADI > PRAVLJIČNA VASICA LEŠE > OBISK TURISTIČNE VASI »na cesti mošta« > OBISK EKOLOŠKE HRIBOVSKE KMETIJE > KOROŠKA VEČERJA na turistični kmetiji


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Koroška je ena od redkih pokrajin, ki je ohranila zares originalno kulinariko. Pridne roke tukajšnjih gospodinj z ohranjanjem starih receptov svojih babic skrbijo, da ne zamrejo prvinski in izvirni okusi te dežele, kjer iskreno prisegajo na izključno doma pridelano hrano. S simpatičnim turističnim vlakcem bomo obiskali posestvo divjadi ter od blizu občudovali črede muflonov in damjakov, okušali odlične divjačinske mesnine ter izvrstne delikatese iz zdravilnega mesa Mangulic! Zapeljali se bomo na “cesto mošta” – koroškega jabolčnega vina na katerega so Korošci posebno ponosni in katerega bomo okušali skozi celotno kulinarično turo. Obiskali bomo ekološko kmetijo na 800 metrih nadmorske višine in okušali domače testenine, žganja, likerje, pirin kruh…Kulinarično potepanje bomo sklenili z najbolj tipičnimi specialitetami na turistični kmetiji. Na kmetijah turizem jemljejo zelo resno in zato na mizo prinesejo najbolj tipične koroške jedi iz najboljših sestavin!

Kaj izlet vključuje:


  • vožnja s turističnim vlakcem po “kraljestvu divjadi”
  • degustacija suhomesnatih delikates iz mesa divjačine in Mangulic
  • obisk ekološke kmetije z ogledom kmečkega muzeja in degustacijo ekoloških izdelkov
  • tipična koroška večerja na turistični kmetiji
  • srečanja z domačini
  • ostali obiski in ogledi
  • vodnik domačin
  • stroški organizacije
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

Pa je za nami še en izlet, ki smo se ga iz našega podjetja udeležili v okviru vaše organizacije.
Vtisi ob vrnitvi so pozitivni, topli, domači….težko opišemo z besedo….Nikoli si ne bi predstavljali, da je Koroška tako čudovita, zelena, polna življenja in lepe narave. Ljudje so napredni, prijazni, gostoljubni in preprosti. Da smo jo lahko tako polno doživeli v enem dnevu, je tukaj seveda zaslužna vaša vodička in vaša agencija, ki ste vse skupaj organizirali in res super izpeljali.

ga. Neža Ratuznik Robar, ECHO

Izlet po Koroški je bil več kot odličen. Prijazni ljudje na vseh kmetijah, ki smo jih obiskali, odlična hrana, postrežba in degustacije lokalnih jedi. Pohvalila bi pa tudi našo vodičko. Z njenim vodenjem je bil naš izlet še lepši. Hvala vam za vso organizacijo. Res smo preživeli čudovit dan s soncem in lepimi razgledi obsijan.

ga. Cvetka Pavlovčič, TD Gozd Martuljek

Moram vam priznati, da je bil izlet organiziran in izveden odlično. Zlasti vodička je bila enkratna. Tako, da se priporočamo in vas kontaktiramo tudi za prihodnje leto glede izleta.

ga. Špela Rot, Zdravstveni dom Vrhnika

Z izletom na Koroško smo bili zadovoljni. V redu je bila vodička, vse destinacije in ljudje, ki opravljajo te dejavnosti so bili prijazni seveda pa tudi vreme nam je služilo odlično.

g. Franc Zadravec, Pevsko društvo LPP

Izlet in vodička sta bila TOP! Vse pohvale! Hvala za lepo predstavitev in se še slišimo.

ga. Klaudija Rogljič, Socomec d.o.o.

© Vse pravice pridržane 2024 Autentica