Izlet po poteh Soške fronte - Enodnevni izleti

Izlet po poteh Soške fronte

Odpeljite se na zanimiv izlet po poteh soške fronte in počastite spomin na njene junake!

Cena izleta:

od 29,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

SABOTIN PARK MIRU > goriško kosilo > ŠTEVERJAN > OSLAVJE > vožnja skozi GORICO > SREDIPOLJE > vožnja skozi DOBERDOB > ŠTIVAN


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Na tem zanimivem izletu bomo obiskali kraje, ki so tesno povezani z boji na soški fronti. Raziskovali bomo rove in kaverne na Sabotinu, se zapeljali v italijanska Brda, kjer si bomo ogledali spomenik v Števerjanu in kostnico v Oslavju ter se spustili v Gorico. V Sredipolju se bomo sprehodili skozi muzej na prostem ter si ogledali zbirko predmetov iz 1. svetovne vojne. Nekaj posebnega je tudi bližnji mogočen spomenik – pokopališče, ki se razprostira čez celoten grič nad Sredipoljem. Tu je pokopanih več kot 100.000 padlih na soški fronti. Za konec  se bomo zapeljali še skozi skozi Doberdob – »slovenskih fantov grob« do Štivana, kjer si bomo v idiličnem okolju ogledali zgodovinsko pomembno cerkev in izvir reke Timave. Sredi dneva si bomo privoščili okusno goriško kosilo v eni izmed prijetnih domačih gostiln.

 

***Upokojencem pripada popust 1,00 € na osebo.

Kaj izlet vključuje:


  • kosilo
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

To je bil SUPER izlet z ODLIČNIM vodnikom in ODLIČNO hrano ter pijačo! Zahvaljujemo se vam in vašim sodelavcem za odlično organiziran izlet.

g. Andrej iz Ljubljane

Izletniki so bili zadovoljni. Vodnik je bil super. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno brez dežja.

g. Zvonimir Ferenček, Društvo upokojencev Semedela

© Vse pravice pridržane 2019 Autentica