Izlet po sledeh aleksandrink - Enodnevni izleti

Izlet po sledeh aleksandrink

Doživite zgodbo aleksandrink z izjemno močnim čustvenim nabojem "v živo"! Izlet v spomin na pogumne žene, ki so odšle v Egipt...

Cena izleta:

od 29,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

TRST - okno v Aleksandrijo >SREČANJE S POTOMCEM ALEKSANDRINKE > KRIŽ - dom najbogatejše aleksandrinke > KRAŠKO KOSILO > MUZEJSKA ZBIRKA in SREČANJE Z "ALEKSANDRINKAMI v živo" > OGLED EGIPČANSKIH SARKOFAGOV


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Doživite zgodbo aleksandrink z izjemno močnim čustvenim nabojem “v živo”! Aleksandrinke so bile žene, ki so v drugi polovici 19. ter v prvi polovici 20. stoletja za zaslužek odšle na delo v Egipt, v mesto Aleksandrija, za seboj pa so včasih pustile tudi cele družine. O aleksandrinkah je med drugim pisal tudi pisatelj Marjan Tomšič.

Naš izlet bomo začeli tam, kjer so aleksandrinke šele začele svojo pot, to je v Trstu. Tu so se namreč vkrcale na ladjo in odšle s trebuhom za kruhom, pogosto strtega srca. Srečali se bomo s potomcem aleksandrinke, ki nam bo zaupal ganljivo zgodbo svoje mame. Da pa le ni bilo vse tako tragično, bomo izvedeli v Križu. Tu je bila doma ena najpremožnejših aleksandrink, ki se je za časa dela poročila z bogatim Angležem in pristala med takratno elito v Aleksandriji. Prava zgodba o uspehu. Popoldne se bomo čez Kras, koder bomo imeli na eni izmed domačij tudi okusno kraško kosilo, zapeljali v Vipavsko dolino. Tam si bomo ogledali zelo zanimivo muzejsko zbirko, pozdravile pa nas bodo tudi aleksandrinke v avtentičnih oblačilih in nam skozi skeč pričarale zgodbo o aleksandrinkah “v živo”! Zaključek izleta bo sledil z ogledom pravih egipčanskih sarkofagov v osrčju Vipavske doline.

 

Kaj izlet vključuje:


  • kraško kosilo s pokušino vina
  • srečanja z domačini
  • vstopnino v muzejsko zbirko in vodenje po muzeju
  • skeč v pristnih oblačilih
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

Naj vam povemo, da so bili udeleženci izredno zadovoljni, veliko so slišali o zgodovini naših pogumnih žena in deklet. Izlet je bil poučen, poln lepih in tudi ganljivih vtisov. Posebna hvala vodički, ki nas je spremljala , povedala anekdote. Hvala vsem za uspešno izpeljani izlet, z vami smo se počutili lepo in prijetno. Nasvidenje do prihodnjič!

ga. Mojca Grčar, Društvo diabetikov Domžale

Sporočam, da smo včeraj preživeli zelo lep dan. Vse je teklo po programu, vaš vodnik se je zelo potrudil in nam izčrpno posredoval veliko informacij, prav tako so bila zelo prijetna in poučna (na trenutke tudi čustvena) srečanja z vsemi, ki so se nam pridružili tekom dneva. Pohvaliti moram tudi zelo dobro kosilo in prijaznost na turistični kmetiji. Vsem prav lepa hvala za prispevek k uspešni izpeljavi izleta in našemu dobremu počutju. Na svidenje naslednjič...

ga. Pia de Paulis Debevec, kolektiv OŠ Miroslava Vilharja Postojna

Bilo je čudovito in ostalo bo v večnem spominu. Izlet po poteh Aleksandrink je bil za nas vseh 50 udeležencev zelo ganljiv, obenem pa poučen in poln novih vtisov. Hvala za čudovito vodičko in potomca polnega spominov in še vedno v dobri formi. Vaši izleti so mi enkratni, verjetno se bom drugo leto spet obrnila na vas. Hvala, hvala.

ga. Mira Skitek z družbo iz Mengša

Z izletom smo bili zelo zadovoljni. Odkrivali smo stvari, ki so relativno blizu, a marsikomu daleč in premalo znane. Še posebej nas je nadvušil potomec v Trstu, ki bi ga kar še in še poslušali ter gospe v muzeju. Hvala za avtentičen izlet!

ga. Zarja Honn Marc, kolektiv OŠ Šempas

Včerajšnji izlet je bi zelo lep. Zanimiva tema in zelo dobro vodenje. Skratka, zadovoljni in se še vidimo!

ga. Danica Selan, Društvo upokojencev Brezovica

© Vse pravice pridržane 2019 Autentica