Izlet po poteh Šavrink - Enodnevni izleti

Izlet po poteh Šavrink

Zapeljite se skozi Istro do Trsta po poteh Šavrink in "v živo" podoživite pravo šavrinsko zgodbo v družbi Šavrink in Šavrinov!

Cena izleta:

od 42,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

GRAČIŠČE »dom Šavrinke Marije Franca« > šavrinska marenda > BUZET > šavrinska juž'na (kosilo) > ZABAVNA (igrana) ŠAVRINSKA ZGODBA V KUBEDU > TRST


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Na izletu s pridihom preteklosti, se bomo zapeljali skozi tri države (Slovenijo, Hrvaško in Italijo), po poti, ki so jo nekoč prehodile Šavrinke in spoznali zgodbo in poti teh izjemnih žena… Zgodaj zjutraj so šle na pot iz Gračišča, Kubeda in ostalih vasi proti Motovunu in Buzetu. To so bila območja, kjer so Šavrinke kupovale jajca. Od tam so se po nekaj dneh s polno košaro (»plenirjem«) odpravile nazaj skozi domače vasi proti Trstu. V Trstu so nabavile naročeno in to prinesle naročnikom v istrskih vasicah. Na izletu bomo spoznali kraje in ljudi, ki so povezani s tradicijo starodavnega trgovanja in s pomočjo potomcev Šavrink in Šavrinov v živo obudili nekatere zabavne detajle iz življenja nekoč (nastop v šavrinskih nošah). Za konec se bomo sprehodili po Trstu in si namesto ocvrtih rib, ki so bile priljubljena jed Šavrink, privoščili kavico v eni izmed priznanih tržaških kavarn.

Kaj izlet vključuje:


  • šavrinska marenda (malica) in kosilo
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • igrana hudomušna zgodba o Šavrinkah in Šavrinih v narečju
  • predvidene oglede
  • vodenje domačina z odličnim poznavanjem tematike
  • DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Zelo mi je všeč, da s tako ljubeznijo in predanostjo sledite izročilu Istre. Kar sem doživela včeraj je bilo res na višku in tako zelo spontano, da ne govorim o vodniku (kakšna širina), jaz sem zgodovinarka po izobrazbi in mene vedno znova fascinira nekdo, ki gleda na tak način na zgodovino in to je to…Z veseljem jih bom priporočila, tudi našim gostom, znancem in prijateljem.

ga. Barbara

Pri rezervaciji našega izleta nisem vedela kaj naj pričakujem. Tudi članice sem pripravila na takšen način, to so bili drugi časi in vse je bilo zelo skromno. Bile smo prijetno presenečene. Izlet je bil vrhunsko organiziran, šavrinsko kosilo odlično in naša vodnica čudovita ženska, pristna, prijazna, skratka dan je bil za pomnjenje.

Bojana Klepac, Društvo podeželskih žena Kočevske

© Vse pravice pridržane 2024 Autentica