Izlet po poteh Soške fronte - Enodnevni izleti

Izlet po poteh Soške fronte

Odpeljite se na zanimiv izlet po poteh soške fronte in počastite spomin ob njeni 100. obletnici!

Cena izleta:

od 27,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

SABOTIN PARK MIRU > goriško kosilo > ŠTEVERJAN > OSLAVJE > vožnja skozi GORICO > SREDIPOLJE > vožnja skozi DOBERDOB > ŠTIVAN


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Na tem zanimivem izletu bomo obiskali kraje, ki so tesno povezani z boji na soški fronti. Raziskovali bomo rove in kaverne na Sabotinu, se zapeljali v italijanska Brda, kjer si bomo ogledali spomenik v Števerjanu in kostnico v Oslavju ter se spustili v Gorico. V Sredipolju se bomo sprehodili skozi muzej na prostem ter si ogledali zbirko predmetov iz 1. svetovne vojne. Nekaj posebnega je tudi bližnji mogočen spomenik – pokopališče, ki se razprostira čez celoten grič nad Sredipoljem. Tu je pokopanih več kot 100.000 padlih na soški fronti. Za konec  se bomo zapeljali še skozi skozi Doberdob – »slovenskih fantov grob« do Štivana, kjer si bomo v idiličnem okolju ogledali zgodovinsko pomembno cerkev in izvir reke Timave. Sredi dneva si bomo privoščili okusno goriško kosilo v eni izmed prijetnih domačih gostiln.

 

***Upokojencem pripada popust 1,00 € na osebo.

Kaj izlet vključuje:


  • goriško kosilo
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

To je bil SUPER izlet z ODLIČNIM vodnikom in ODLIČNO hrano ter pijačo! Zahvaljujemo se vam in vašim sodelavcem za odlično organiziran izlet.

g. Andrej iz Ljubljane

© Vse pravice pridržane 2019 Autentica