Izlet po poteh Soške fronte - Enodnevni izleti

Izlet po poteh Soške fronte

Odpeljite se na zanimiv izlet po poteh soške fronte in počastite spomin na njene junake!

Cena izleta:

od 35,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

SABOTIN PARK MIRU > goriško kosilo > ŠTEVERJAN > OSLAVJE > vožnja skozi GORICO > SREDIPOLJE > vožnja skozi DOBERDOB > ŠTIVAN


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Na tem zanimivem izletu bomo obiskali kraje, ki so tesno povezani z boji na soški fronti. Raziskovali bomo rove in kaverne na Sabotinu, se zapeljali v italijanska Brda, kjer si bomo ogledali spomenik v Števerjanu in kostnico v Oslavju ter se spustili v Gorico. V Sredipolju se bomo sprehodili skozi muzej na prostem ter si ogledali zbirko predmetov iz 1. svetovne vojne. Nekaj posebnega je tudi bližnji mogočen spomenik – pokopališče, ki se razprostira čez celoten grič nad Sredipoljem. Tu je pokopanih več kot 100.000 padlih na soški fronti. Za konec  se bomo zapeljali še skozi skozi Doberdob – »slovenskih fantov grob« do Štivana, kjer si bomo v idiličnem okolju ogledali zgodovinsko pomembno cerkev in izvir reke Timave. Sredi dneva si bomo privoščili okusno goriško kosilo v eni izmed prijetnih domačih gostiln.

Kaj izlet vključuje:


  • goriško kosilo
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Lovci lovske družine Rečica ob Savinji se vam zahvaljujemo za zelo dobro organiziran izlet. Posebej pa moramo pohvaliti našega vodiča, ki nam je pričaral potek in razplet soške fronte, prav tako pa nam je predstavil vse kraje in vse znamenitosti, še več kot smo pričakovali in se mu za ta izredno bogat dan iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi vodičema na Sabotinu, ki sta prav tako lepo opisala dogodke , ki so se dogajali na tem območju.

g. Vlado Repenšek, Lovska družina Rečica ob Savinji

Z izletom smo bili izredno zadovoljni, tako organizacijsko kot tematsko, najlepša hvala za celodnevno sobotno druženje in upamo, da še kdaj sodelujemo.

g. Matjaž Srečnik, Organizacija za vrednote NOB Duplje

Izletniki so bili zadovoljni. Vodnik je bil super. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno brez dežja.

g. Zvonimir Ferenček, Društvo upokojencev Semedela

© Vse pravice pridržane 2023 Autentica