Izlet v Trst in druga najlepša mesta tržaške pokrajine - Enodnevni izleti

Izlet v Trst in druga najlepša mesta tržaške pokrajine

Prepričajte se zakaj se je Marija Terezija zaljubila v Trst in zakaj nas vedno znova fascinirajo mesta ob tržaški obali!

Cena izleta:

od 25,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

čudoviti TRST > romantični MIRAMAR > starodavna PALMANOVA ali OGLEJ > sončni GRADEŽ > kraška večerja s pokušino Terana


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Gre za prelep izlet, kjer sproščeno pohajkujemo po najlepših obmorskih in zgodovinskih krajih Tržaškega zaliva. Izlet začnemo v čudovitem Trstu, ki je v času Marije Terezije veljalo za prestolnico Avstrijskega primorja. Sprehodili se bomo po najlepšem obalnem delu in si na enem izmed trgov vzeli tudi čas za pravo tržaško »kafe«. Nato nas bo pozdravil romantični grad Miramar, s svojimi eksotičnimi vrtovi. Zgodba o princesi Sissi bo ganila predvsem ženski del skupine. Mogočna Poponova bazilika v Ogleju nam bo s svojimi starodavnimi mozaiki pričarala podobe iz stare zaveze. Ogled je bil že v času Rimljanov odskočna deska za osvajanje Istre. Zanimivi so tudi ostanki nekdaj rimskega mesta. Ob koncu se bomo ustavili še na eni izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij v tem delu Italije – v slikovitem Gradežu. Staro mestno jedro s prijetnimi uličicami in trgi vas bo gotovo očaralo. Ob koncu izleta se bomo zapeljali na Kras, ki je bil s Trstom vedno tesno povezan. Tu si bomo na eni izmed kraških domačij privoščili pozno kosilo, gospodar pa nas bo s ponosom popeljal v svojo vinsko klet na kozarček terana.

Kaj izlet vključuje:


  • domača večerja na kraški domačiji s pokušino terana v kleti
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo
  • DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

V imenu vseh udeležencev včerajšnjega izleta bi se vam rada zahvalila za res prijeten dan, nenazadnje zaradi super vodnika, ki nas je vse navdušil in mu pošiljamo lepe pozdrave!

ga. Maja, kolektiv Gimnazije Ledina, Ljubljana

Sporočam vam, da je bilo na sobotnem izletu po najlepših mestih zamejske Slovenije vse zelo dobro organizirano in da smo se domov vrnile polne lepih vtisov. Seveda je malo prispevalo tudi kičasto lepo vreme! V zadovoljstvo mi je bilo, da je veliko sodelavk povedalo, da bodo zagotovo te kraje obiskale tudi z družinami.

ga. Dušanka Kolarič, kolektiv OŠ Pesnica

Včerajšnji izlet je bil super. Hvala vam za vso organizacijo in odličnega vodiča. Vsi udeleženci so bili z izletom zelo zadovoljni (kljub hudi vročini), vodiča pa so zelo pohvalili (še posebej ženski spol :)). Povedal je bistvene stvari, odgovarjal na zastavljena vprašanja in nas zabaval z ankedotami in šalami.
Zadovoljni smo bili tudi z izbiro osmice, hrano in gostoljubnimi domačini (ter vinom :) )

ga. Ana Dobnikar, Ljudska univerza Radovljica

Ekskurzija, ki ste nam jo pomagali pripraviti in izpeljati je potekala FANTASTIČNO. Vse pohvale! Vse od prevoznika, vodiča, ogledov, večerja … je bilo z eno besedo ODLIČNO. Udeleženci so bili zelo zadovoljni in polni lepih vtisov. Vsekakor vas bom priporočila naprej. Še enkrat hvala in obilo uspeha pri delu.

ga. Polona Papler s svojim kolektivom

Izlet je bil super, tako vodič, kot hrana in gostilna s prijaznim osebjem!

g. Mladen, kolektiv OŠ Hoče

© Vse pravice pridržane 2018 Autentica