Na izlet k tržaškim Slovencem - Enodnevni izleti

Na izlet k tržaškim Slovencem

Obiščite slovenske vasi v zaledju Trsta in spoznajte naše rojake, čuvaje slovenske besede!

Cena izleta:

od 39,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

ČUDOVITI TRST > OGLED MUZEJA S SLOVENSKIM IZROČILOM v TRSTU > BAZOVICA > KRIŽ (opcija srečanje s slovenskimi ribiči ) > REPEN > VEČERJA NA KRAŠKI DOMAČIJI


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Tržaški Slovenci v slovenskih vaseh v zaledju Trsta veljajo za ponosne in zavedne čuvaje slovenske besede. Prepustite se zanimivim zgodbam o škedenjskih krušaricah, kruh katerih je jedla vsa gospoda v Trstu. Pa slavnih slovenskih tunolovcih, ki so bili eni najboljših ribičev na tune na svetu. Bodite očarani nad pogumom Tigrovcev, ki so pod fašizmom predstavljali branik Slovenstvu v tukajšnjih krajih. Naši ljudje v teh krajih s ponosom ohranjajo svoje stare običaje. Ogledali in spoznali bomo Trst, ki je povezan s Slovenci in našo zgodovino, vstopili v tipično kraško hišo ter spoznali zibelko slovenskega ribištva – vasico Križ! Gotovo je to izlet, ki nam bo zaradi zanimivih zgodb naših rojakov ter lepot Trsta, še dolgo ostal v spominu!

Kaj izlet vključuje:


  • kraška večerja
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo
  • DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Člani društva so bili zelo navdušeni in zadovoljni s samo organizacijo izleta. Dobili smo kar lep poduk o Slovencih ki se morajo vsak dan boriti za svoj obstoj, kar nam seveda ni treba. Zelo moram pohvaliti vašega vodnika v svojem imenu in imenu vseh clanov. Bil je strokoven, zabaven in poln znanja, ter seveda zaveden Slovenec. Poskrbel je tudi da je vse teklo po planu in smo si ogledali vse zacrtane lokacije (tudi zamejci ki smo jih srečali so bili zelo strokovni in zanimivi).

ga. Majda Pavlič, Društvo ljubiteljev Martina Krpana Bloke

Zahvala vodniku za simpatično vodenje, pripadnost, ki jo je bilo moč čutiti, potrpežljivost in odličen prikaz življenja in kulture v teh krajih. Upam, da bom še kdaj imela možnost potovati z vami.

ga. Milica iz Ljubljane

© Vse pravice pridržane 2024 Autentica