Avtentičen potep na Kozjansko in Bizeljsko - Autentica.si

Avtentičen potep na Kozjansko in Bizeljsko

Obiščite Kozjansko in Bizeljsko, bisera Posavja, kjer človek živi v sožitju z naravo in njene darove pretvarja v edinstvene kulinarične zaklade!

Cena izleta:

od 29,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

PODSREDA > KOZJANSKA DOBRODOŠLICA > SPREHOD PO GRAJSKI POTI > TOPLA MALICA > ZLATO OLIMJE > OBISK REPNICE Z DEGUSTACIJO VINA


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Naš avtentičen potep začnemo v Podsredi – središču Kozjanskega regijskega parka, kjer se tudi srečamo z vodnikom-domačinom. Po jutranji kavici v enem izmed prijetnih lokalov in zanimivim uvodom v Kozjanski park, nam domačini pripravijo pristno kozjansko dobrodošlico ob kateri se nam zasvetijo oči (jabolčni zavitek, tepkovo ali drnulovo žganje, jabolčni sok)! Okrepčani se odpravimo na sprehod po nenaporni in prijetni gozdni poti do Gradu Podsreda. Sledi topla malica (lokalna kulinarika) v eni izmed domačih gostiln ali turističnih kmetij, da si napolnimo baterije pred pestrim popoldnevom, ki ga začnemo v simpatični vasici Olimje, katera je bila leta 2009 na prestižnem mednarodnem tekmovanju razglašena za najlepšo evropsko vas! V Olimju se bomo ustavili toliko časa, kot boste želeli. Obiskali boste lahko vse tisto kar si želite: minoritski samostan, čokoladnico, domačijo z jeleni, družinsko pivovarno ali preprosto spili kavico v enem izmed prijetnih lokalov! Za popoln zaključek izleta pa obiščemo repnico – zares unikatno zgodbo o vinu, kjer si po ogledu vseh podzemnih prostorov tega fenomena privoščimo odlično degustacijo lokalnih vin ob domačih mesninah. Zares avtentično doživetje Kozjanskega in Bizeljskega!

Kaj izlet vključuje:


  • kozjanska dobrodošlica
  • srečanja z domačini
  • topla malica
  • obisk repnice z degustacijo vina ob bogatem narezku domačih mesnin
  • ostali obiski in ogledi
  • vodnik domačin
  • stroški organizacije
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Zadovoljni smo se vrnili s sobotnega izleta, z vsem smo bili zadovoljni, najbolj z vodičko. S svojim načinom razlage nam je na zanimiv način približala preteklost in sedanjost ter življenje ljudi na tem območju. Izbranim ponudnikom gre vsem ocena odlična ocena, hrana dobra!

ga. Sonja Bordon, Društvo gluhih in naglušnih Južne Primorske

© Vse pravice pridržane 2021 Autentica