Avtentičen potep na Kozjansko in Bizeljsko - Autentica.si

Avtentičen potep na Kozjansko in Bizeljsko

Začnite dan na mogočnem gradu Podsreda ter ga zaključite na Bizeljskem v repnici – edinstveni vinski zgodbi!

Cena izleta:

od 46,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

GRAD PODSREDA > srednjeveška PODSREDA > EKOLOŠKA KMETIJA IN MLIN> KOZJANSKA TOPLA MALICA > OLIMJE (opcija: etno vas Kumrovec) > OBISK REPNICE Z DEGUSTACIJO VINA


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Naše potepanje bomo začeli ob mogočnem gradu Podsreda. Tu se bomo dodobra naužili razgledov na okolico, v grajski kavarni pa si boste lahko privoščili jutranjo kavico. Gotovo nas bo fascinirala notranjost tega “najbolj grajskega” gradu na Slovenskem, ki si ga bomo ogledali z grajskim vodnikom. Pot nas bo nadalje  pripeljala do Podsrede z zanimivim srednjeveškim trgom. Sledi obisk ekološke kmetije in mlina z okusno degustacijo, sredi dneva pa se bomo ustavili na eni izmed turističnih kmetij, kjer nam bodo postregli s pristno domačo kulinariko. Doživetij poln dan bomo nadaljevali v simpatični vasici Olimje, ki je bila leta 2009 razglašena za najlepšo evropsko vas! Nekaj posebnega je tukajšnji minoritski samostan, obiskali pa boste lahko tudi čokoladnico, domačijo z jeleni, družinsko pivovarno ali preprosto uživali ob kozarčku v enem izmed prijetnih lokalov! Dan bomo zaključili tako, kot ga živijo domačini, v repnici – edinstveni vinski zgodbi! Tu si bomo po ogledu podzemnih prostorov tega fenomena privoščili odlično degustacijo lokalnih vin ob domačih mesninah, kar bo gotovo pika na »i« čudovitega dne.

Kaj izlet vključuje:


  • vstopnina in ogled gradu Podsreda
  • obisk ekološkega mlina z degustacijo
  • srečanja z domačini
  • topla malica
  • obisk repnice z degustacijo vina ob bogatem narezku domačih mesnin
  • ostali obiski in ogledi
  • vodnik domačin
  • stroški organizacije
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Zadovoljni smo se vrnili s sobotnega izleta, z vsem smo bili zadovoljni, najbolj z vodičko. S svojim načinom razlage nam je na zanimiv način približala preteklost in sedanjost ter življenje ljudi na tem območju. Izbranim ponudnikom gre vsem ocena odlična ocena, hrana dobra!

ga. Sonja Bordon, Društvo gluhih in naglušnih Južne Primorske

© Vse pravice pridržane 2024 Autentica