Kulinarična pravljica na Kozjanskem in Bizeljskem - Autentica.si

Kulinarična pravljica na Kozjanskem in Bizeljskem

Odkrijte kakšne kulinarične zaklade ponujata Kozjansko in Bizeljsko ter se prepustite, da vas zapeljejo na pravo gurmansko razvajanje!

Cena izleta:

od 39,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

PODSREDA > KOZJANSKA DOBRODOŠLICA > SPREHOD PO GRAJSKI POTI > OBISK REPNICE Z DEGUSTACIJO VINA > ZLATO OLIMJE > OBISK SIRARSKE KMETIJE > ODLIČNA VEČERJA V OBJEMU VINOGRADOV


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Našo kulinarično pravljico začnemo v Podsredi – središču Kozjanskega regijskega parka, kjer se tudi srečamo z lokalnim vodnikom. Po jutranji kavici v enem izmed prijetnih lokalov in prijetnim uvodom v Kozjanski park nam domačini pripravijo pristno Kozjansko dobrodošlico (jabolčni zavitek, tepkovo ali drnulovo žganje, jabolčni sok)! Okrepčani se odpravimo na sprehod po nenaporni in nadvse lepi gozdni poti do Gradu Podsreda. Sredi dneva obiščemo repnico – zares unikatno zgodbo o vinu, kjer si po ogledu vseh podzemnih prostorov tega fenomena privoščimo odlično degustacijo lokalnih vin ob domačih mesninah. Doživetij poln dan nadaljujemo v simpatični vasici Olimje, katera je bila leta 2009 na prestižnem mednarodnem tekmovanju razglašena za najlepšo evropsko vas! V Olimju se bomo ustavili toliko časa, kot boste želeli. Obiskali boste lahko vse tisto kar si želite: minoritski samostan, čokoladnico, domačijo z jeleni, družinsko pivovarno ali preprosto spili kavico v enem izmed prijetnih lokalov! Popoldan obiščemo tudi simpatično sirarsko kmetijo kjer nam pripravijo zelo zanimivo degustacijo, dan pa zaključimo na odlični večerji, na vinogradniški kmetiji v objemu kozjanskih vinogradov! Ob čudovitih razgledih se bomo predali izvrstnim okusom domače kulinarike in tako na popoln  način sklenili kulinarično pravljico po Kozjanskem in Bizeljskem!

Kaj izlet vključuje:


  • kozjanska dobrodošlica
  • srečanja z domačini
  • obisk repnice z degustacijo vina ob bogatem narezku domačih mesnin
  • obisk sirarske kmetije s pokušino
  • odlična večerja na vinogradniški kmetiji
  • ostali obiski in ogledi
  • vodnik domačin
  • stroški organizacije
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

© Vse pravice pridržane 2021 Autentica