Pravljična Istra - mesta ob dolini Mirne - Motovun, Grožnjan, Roč in Hum

Pravljična Istra – mesta ob dolini Mirne

Izlet na katerem boste obiskali najlepša in najzanimivejša starodavna mesteca v notranjosti Istre ter skupaj z nami uživali ob prstni istrski kulinariki...

Cena izleta:

od 35,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

očarljivi ROČ > slikoviti HUM in pokušina HUMSKE BISKE > istrsko kosilo v istrski noši in ob glasbi > MOTOVUN z degustacijo tartufov | OPCIJA: obisk butične destilarne


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Tekom izleta bomo obiskali prastara istrska mesteca ter vstopili v pravljični svet kamnitih hiš, ozkih uličic, domačinov, ki posedajo pred mestnimi kavarnicami in razgledov, ki se bohotijo z istrskih gričkov… To so kraji, kjer dobimo občutek, da čas teče počasneje. Spoznali bomo zanimivosti staroslovanske pisave glagolice ter se poglobili v legende o velikanih, ki naj bi ta mesteca zgradili. Med istrskimi velikani je najbolj poznan Veli Joža, ki naj bi zgradil Motovun. Med izletom ne bomo zamudili niti postanka v tipični istrski konobi s pristno domačo kulinariko, kjer nas bodo sprejeli v tradicionalnih nošah z glasbo. Na izletu bomo poizkusili tudi znamenito humsko bisko ter specialitete na bazi tartufov.

Kaj izlet vključuje:


  • kosilo v istrski konobi
  • degustacije domačih izdelkov
  • srečanja z domačini
  • potrebne vstopnine
  • ostalo po programu
  • vodenje in organizacijo

Mnenja naših zadovoljnih strank

Zelo nas je navdušil vaš vodnik! Če bomo še kdaj organizirali izlet v Istro, ga bomo prav gotovo želeli imeti. V konobi so nam pripravili pravo fešto. Poučno, prijetno, zabavno... Pohvale so prihajale tako od osebja, kot tudi od učiteljev. Program je res zadovoljil vse! Hvala za odlično organizacijo!

ga. Andreja Mavrič, kolektiv OŠ Nazarje

Istra je že tako prelepa in v enem dnevu je težko pregledati vse kotičke. Kar pa smo si ogledali nas je navdušilo. Vse je vse potekalo okvirno po planu. Zelo bi pohvalil delo vodiča, saj nam je Istro predstavil iz srca in njegovimi spomini iz otroštva.

g. Matevž Perhavec, Športno društvo Brinj Povir

Še popolnoma pod vtisom vcerajšnega fantasticnega izleta v notranjost Istre se vam želim zahvaliti za organizacijo in vam sporociti, da je izlet presegel vsa naša pricakovanja, ob vašemu lokalnemu vodniku pa itak ostajam brez besed. Navdušil nas je s svojim žarom, jezikom, prijaznostjo, skratka verjetno en najboljših vodnikov in izletov sploh za veliko vecino od nas.

ga. Maja Lebar Bajec, kolektiv Gimnazije Ledina

Včeraj smo se vrnili še iz enega čudovitega izleta. Kljub napovedi slabega vremena, nam je to služilo skoraj do konca. Vsekakor pa gre velika pohvala vseh udeležencev vašemu lokalnemu vodniku. Pripravil nam je odlične trenutke zgodovine z istrskim dialektom in njegovimi dogodivščinami v mladosti pa tudi prisrčnostjo.

ga. Jadranka Lužnik, Društvo upokojencev Soških elektrarn Nova Gorica

Zahvaljujem se vam za organizacijo izleta. Vse je bilo v redu in vsi so bili zelo zadovoljni. Vodička je bila super in se tudi njej zahvaljujemo.

ga. Vesna Pavlovčič (obletnica mature)

© Vse pravice pridržane 2024 Autentica