Kulinarična pravljica na Kozjanskem in Bizeljskem - Autentica.si

Kulinarična pravljica na Kozjanskem in Bizeljskem

Odkrijte kulinarične zaklade Kozjanskega in Bizeljskega ter se prepustite, da vas zapeljejo na pravo gurmansko razvajanje!

Cena izleta:

od 53,90€ na osebo

Kam vas peljemo:

GRAD PODSREDA > POHOD PO GRAJSKI POTI > srednjeveška PODSREDA > EKOLOŠKA KMETIJA IN MLIN S POKUŠINO > OBISK REPNICE Z DEGUSTACIJO VIN > OLIMJE (opcija: etno vas Kumrovec) > ODLIČNA VEČERJA V OBJEMU VINOGRADOV


ŽELIM PODROBNEJŠO PONUDBO

Opis izleta:

Našo kulinarično pravljico bomo začeli na mogočnem gradu Podsreda. Gotovo nas bo fascinirala notranjost tega “najbolj grajskega” gradu na Slovenskem, ki si ga bomo ogledali z grajskim vodnikom. Po ogledu bo sledil prijeten sprehod po čudoviti gozdni grajski poti, ki nas bo pripeljala do istoimenske vasice z zanimivim srednjeveškim trgom. Sredi dneva bomo obiskali repnico – zares unikatno zgodbo o vinu, kjer si bomo po ogledu podzemnih prostorov tega fenomena privoščili degustacijo vin ob domačih mesninah. Doživetij poln dan bomo nadaljevali v simpatični vasici Olimje, ki je bila  leta 2009 razglašena za najlepšo evropsko vas! Nekaj posebnega je tukajšnji minoritski samostan, obiskali pa boste lahko tudi čokoladnico, domačijo z jeleni, družinsko pivovarno ali preprosto uživali ob kozarčku v enem izmed prijetnih lokalov! Obisk na simpatični sirarski kmetiji ob degustaciji njihovih dobrot, pa bo samo uvod v odlično večerjo na vinogradniški kmetiji v objemu vinogradov! Gotovo dan, ki ga boste težko pozabili!

Kaj izlet vključuje:


  • srečanja z domačini
  • vstopnina in ogled gradu Podsreda
  • obisk repnice z degustacijo vina ob bogatem narezku domačih mesnin
  • obisk sirarske kmetije s pokušino
  • odlična večerja na vinogradniški kmetiji
  • ostali obiski in ogledi
  • vodnik domačin
  • stroški organizacije
  • cena izleta vključuje DDV

Mnenja naših zadovoljnih strank

 

Bilo je lepo! Hrane je bilo več kot dovolj in to zelo dobre, tako da smo se res dobro in obilno najedli. Program je bil v redu, naša pričakovanja so bila izpolnjena. Na splošno nimamo pripomb, veseli nas, da delate programe po Sloveniji, tako da z vami lahko odkrivamo nepoznane oziroma manj poznane dele Slovenije, njene običaje, znamenitosti in zanimivosti in pa seveda avtohtono slovensko hrano, ki je značilna za posamezne kraje oziroma regije. Kaj naj rečem, kar tako naprej. Upam, da se še srečamo na kakšnem skupnem izletu.

ga. Bernarda Jurca, SCONTO d.o.o.

© Vse pravice pridržane 2024 Autentica